Το πιο πιστό αξεσουάρ της ανδρικής περιποίησης, το ξυραφάκι σας, έχει τις δικές του ανάγκες περιποίησης. Ακολουθήστε τις για εμφανώς καλύτερο αποτέλεσμα, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του και εξοικονόμηση χρημάτων. Κυρίως όμως, για να ελαχιστοποιήσετε τους κίνδυνους μολύνσεων που μπορούν να βλάψουν την επιδερμίδα σας. Η συχνή χρήση πιθανόν να συσσωρεύσει τρίχες, νεκρά κύτταρα, ανεπιθύμητο σμήγμα αλλά και ρύπους. Για αποφυγή όλων αυτών, οι Los Barberos συστήνουν:

Απόλυτη καθαριότητα

  1. Ξέπλυμα με ζεστό νερό.

Αμέσως μόλις ολοκληρώσετε το ξύρισμα, αφήστε άφθονο ζεστό να τρέξει στο ξυραφάκι σας και στις δυο πλευρές του. Έτσι απομακρύνετε υπολείμματα του αφρού ξυρίσματος, τις τρίχες και πιθανούς ρύπους της επιδερμίδας. Μην ξεχάσετε να «χτυπήσετε» το ξυραφάκι στον νιπτήρα, για καλύτερο αποτέλεσμα.

  1. Καλό «βούρτσισμα»

Μετά το ξέπλυμα, χρησιμοποιήστε μια σκληρή βούρτσα (μια οδοντόβουρτσα ειδικά για αυτόν τον σκοπό είναι επίσης καλή λύση) που θα περάσετε ανάμεσα στις λάμες για να απομακρύνετε υπολείμματα που «αντιστέκονται» στο νερό.

  1. Καλό στέγνωμα

Δώστε στο ξυραφάκι σας τον χρόνο να «αναπνεύσει» και να στεγνώσει φυσικά. Τοποθετήστε το σε όρθια θέση, ιδανικά σε χώρο με επαρκή αερισμό. Όταν στεγνώσει, τοποθετείτε πάλι το καπάκι του, μέχρι την επόμενη χρήση.

  1. Σωστή απολύμανση

Μια φορά την εβδομάδα, βυθίζετε το ξυραφάκι σας σε ένα μπολ με καθαρό οινόπνευμα. Αρχικά το τινάζετε λίγες φορές και κατόπιν το αφήνετε στο μπολ για δέκα λεπτά. Το οινόπνευμα εξαφανίζει τυχόν βακτήρια και μικρόβια ενώ προστατεύει από τη σκουριά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οξυζενέ ή λευκό ξίδι. Κατόπιν, το αφήνετε να στεγνώσει.

  1. Το δικό σας ξυραφάκι

Καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μολύνσεων, Ποτέ δεν δανειζόμαστε το ξυραφάκι κάποιου άλλου. Ποτέ.

  1. Έγκαιρη αντικατάσταση

Δυο εβδομάδες είναι απόλυτα αποδεκτός χρόνος ζωής για ένα ξυραφάκι, εάν ακολουθήσετε τις συμβουλές των Los Barberos. Όχι παραπάνω όμως.

Η ιεροτελεστία του ξυρίσματος, είναι βασικό κομμάτι στη ζωή ενός άνδρα. Εξερευνήστε τις νέες διαστάσεις που αποκτά το ξύρισμα, στα έμπειρα χέρια των Los Barberos. Απολαύστε την αίσθηση του δροσερού αφρού, το αναζωογονητικό μασάζ, το άψογο ξύρισμα με φαλτσέτα και ολοκληρώστε την εμπειρία με την απόλυτη περιποίηση της επιδερμίδας σας.