Σε κανέναν δεν αρέσει το τέλος των διακοπών, ειδικά δε, στα παιδιά. Βοηθήστε το δικό σας να επιστρέψει ομαλά στην μετα-καλοκαιρινή πραγματικότητα, αλλάζοντας μερικές συνήθειες που ταιριάζουν στο καλοκαίρι, όχι όμως στη σχολική ρουτίνα.

  1. Τακτικός ύπνος

Τα παιδιά αγαπούν να ξυπνούν και να κοιμούνται όποια ώρα θέλουν. Οι συγκεκριμένες ώρες ύπνου πάνε περίπατο το καλοκαίρι, καθώς οι οικογενειακές δραστηριότητες είναι γενικά πιο χαλαρές. Καθώς όμως έρχεται η ώρα του σχολείου, μπορείτε σταδιακά, να «οδηγήσετε» το παιδί σας στις κανονικές του ώρες, έτσι ώστε να μπορέσει ο οργανισμός του να «εγκλιματιστεί» σύντομα και σωστά στις ανάγκες του σώματος για ξεκούραστο ύπνο.

  1. Το απαραίτητο πρωινό

Προκειμένου να βρεθούν κατευθείαν στη θάλασσα, ή να συναντήσουν τους φίλους τους για παιχνίδι, πολλά παιδιά «δεν προλαβαίνουν» να φάνε το πρωινό τους. Είτε το αναβάλλουν για αργότερα, είτε το παραλείπουν τελείως, καταναλώνοντας απευθείας το μεσημεριανό τους. Καθώς όμως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, φροντίστε να έχετε έτοιμο ένα ποτήρι γάλα ή χυμό, μια φέτα ψωμί με μέλι ή μαρμελάδα, ένα κομμάτι σπιτικού κέικ, που θα του δώσουν την απαραίτητη ενέργεια.

  1. Βιβλίο: αυτός ο άγνωστος

Επιλέξτε μαζί τα λογοτεχνικά εκείνα έργα που ταιριάζουν στον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του και απολαύστε περιπέτειες και συναρπαστικές ιστορίες. Το καλό βιβλίο είναι πάντοτε ένας καλός φίλος.

  1. Οθόνες παντός είδους

Τηλεόραση, κινητό, υπολογιστής, τάμπλετ. Χωρίς σχολείο και διάβασμα, το παιδί περνά πολύ περισσότερες ώρες μαζί τους από ότι θα θέλατε. Το καλοκαίρι είναι ευκαιρία για κοινές δραστηριότητες εντός και εκτός σπιτιού. Συναντήστε φίλους, ασχοληθείτε με τα σπορ και δείξτε στο παιδί πόσα μπορείτε να κάνετε μαζί, μακριά από πληκτρολόγια και οθόνες.

  1. Junk food

Σουβλάκι, πίτσα, παγωτό. Το τρίπτυχο της στομαχικής ευτυχίας κάθε παιδιού (και μεγάλου, εδώ που τα λέμε). Το καλοκαίρι δεν ευνοεί τη χρήση της κουζίνας, καλό είναι όμως να κρατήσετε ένα μέτρο, καθώς κανείς δεν τρέφεται σωστά μόνο με junk food. Μία ή δυο παρασπονδίες την εβδομάδα είναι αρκετές για να απολαύσετε χωρίς να το παρακάνετε.

  1. Ανανεωμένο δωμάτιο

Ο χώρος που το παιδί παίζει και διαβάζει είναι εξαιρετικά σημαντικός. Φροντίστε έτσι ώστε το γραφείο του να είναι άνετο, η βιβλιοθήκη μεγάλη για να φιλοξενήσει όλα του τα βιβλία, τωρινά και μελλοντικά, η καρέκλα του εργονομική. Το πράσινο και το μπλε χρώμα βοηθούν τη συγκέντρωση, μπορείτε όμως να συμπληρώστε το περιβάλλον του με «πινελιές» πιο έντονων χρωμάτων σε μικροαντικείμενα ή έπιπλα, έτσι ώστε να είναι χαρούμενο και φιλικό.

  1. Σχολικός «εξοπλισμός»

Διαλέξτε μαζί με τον ενδιαφερόμενο, την τσάντα που δεν θα κουράζει την πλάτη και τη μέση του. Την κασετίνα που θα το βοηθήσει να ταξινομήσει σωστά τις μπογιές και τα μολύβια του και οπωσδήποτε, την τσάντα και το δοχείο που θα περιέχει το φαγητό του. Συζητείστε, καταγράψτε τις ανάγκες του και κάντε τη διαδικασία αγοράς μια εμπειρία που θα χαρείτε και οι δυο.

  1. Το ιδανικό πρόγραμμα

Το κάθε παιδί έχει τις δικές του ανάγκες σε χρόνο για μελέτη, παιχνίδι και δραστηριότητες. Ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά του, οργανώστε μαζί το χρόνο του, αφήνοντας ώρες για χαλάρωση και παιχνίδι. Φροντίστε να έχει το πρόγραμμα αυτό στο γραφείο του έτσι ώστε να γνωρίζει πάντοτε τι έχει να κάνει.

  1. Τα καινούρια ρούχα

Τα παιδιά συνεχώς – κι ευτυχώς! – μεγαλώνουν. Σημειώστε τις ανάγκες του σε καινούρια ρούχα, παπούτσια και αθλητικά είδη, κάντε έρευνα αγοράς και εφοδιάστε το με τα κατάλληλα είδη.

  1. Νέο look

Η επιστροφή στο σχολείο μπορεί να είναι η αρχή μιας όμορφης περιπέτειας για το παιδί σας. Η καινούρια τάξη, τα νέα βιβλία, το γεγονός ότι μεγαλώνει μια χρονιά, επισφραγίζονται ιδανικά με ένα καινούριο look. Εμπιστευθείτε την εμπειρία και την γνώση των Los Barberos που θα επιλέξουν μαζί σας το ιδανικό κούρεμα και θα του δώσουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της νέας χρονιάς!