Αν αναρωτιέστε γιατί δεν καταφέρνετε να επιτύχετε το ιδανικό ανδρικό κούρεμα και να αποτυπώσετε το επιθυμητό hair styling, διαβάστε τα νέα tips των Los Barberos.

Φτιάξαμε μια λίστα με τα πιο συχνά «ατοπήματα» και τους τρόπους να τα αποφύγετε, ώστε να έχετε πάντα το τέλειο ανδρικό στυλ.

1: Επιλέγοντας λάθος hair styling

α) Δεν ταιριάζει στον τύπο της τρίχας σας

Μπορεί να σας αρέσει ένα συγκεκριμένο ανδρικό κούρεμα και θέλετε να το δοκιμάσετε. Δυστυχώς, η προσπάθειά σας να εφαρμόσετε το συγκεκριμένο στυλ που είδατε, ίσως, σε κάποιο περιοδικό, μπορεί να μην έχει το ίδιο αποτέλεσμα σε εσάς, λόγω διαφορετικού τύπου τρίχας.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να συμβουλεύεστε τον κουρέα σας και σύμφωνα με τον τύπο σας, να βρείτε μαζί το ιδανικό hair styling.

β) Επιλέγοντας hair styling που δεν ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σας

Αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να αφιερώσετε χρόνο, χρησιμοποιώντας πιστολάκι για τα μαλλιά, τότε θα ήταν καλύτερο να μην επιλέξετε κάποιο περίτεχνο κούρεμα, όπως το ογκώδες pompadour ή το παρόμοιο quiff, με το επιμελημένα ατίθασο τσουλούφι. Και τα δυο κουρέματα απαιτούν χρόνο μπροστά στον καθρέφτη, για τη διατήρηση του όγκου τους.

Επιλέξτε ένα ανδρικό κούρεμα, εύκολο στη συντήρησή του και πάντα σύμφωνα με το χρόνο που διαθέτετε για το hair styling του.

2: Χρησιμοποιώντας το ακατάλληλο προϊόν

Το λάθος προϊόν για τον τύπο της τρίχας σας, δεν θα σας προσφέρει το look ή το κράτημα που επιθυμείτε. Αν, για παράδειγμα έχετε λεπτή τρίχα και χρησιμοποιείτε gel ή πομάδα, το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό. Οι τρίχες κολλάνε μεταξύ τους, ενώ τα μαλλιά δείχνουν λιπαρά ακόμα και όταν είναι φρεσκολουσμένα.

Για λεπτή τρίχα χρησιμοποιείστε mousse, κρέμες με ματ υφή και conditioners, που κάνουν τα μαλλιά να δείχνουν και να είναι πιο αφράτα και πιο φυσικά στην όψη.

Ο χρυσός κανόνας είναι να μην χρησιμοποιείτε περισσότερο υλικό απ’ ότι χρειάζεστε. Αν το προϊόν δεν κάνει την επιθυμητή δουλειά, τότε πρέπει να αναζητήσετε, σε συνεργασία με τον κουρέα σας, ένα καλύτερο προϊόν, που έχει σχεδιαστεί για τον δικό σας τύπο.

3: Καθυστερώντας τις επισκέψεις σας στον κουρέα

Όσο περισσότερο αναβάλλετε το επόμενο κούρεμά σας και μακραίνει η τρίχα, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να εφαρμόσετε το hair style που θέλετε, το οποίο συνήθως σας οδηγεί να χρησιμοποιείτε μεγαλύτερες ποσότητες προϊόντων για να «τιθασεύσετε» τα μαλλιά σας.

Βάζοντας στο πρόγραμμα σας τις  τακτικές επισκέψεις στον κουρέα σας, εξασφαλίζετε πάντα ένα περιποιημένο look. Έτσι κερδίζετε το χρόνο που θα σπαταλούσατε μπροστά στον καθρέφτη, ενώ χρησιμοποιείτε και μικρότερες ποσότητες προϊόντων styling.

4: Αφιερώνοντας λίγο χρόνο στην περιποίησή σας

Αφιερώστε τουλάχιστον δυο λεπτά όταν λούζεστε. Σαπουνιστείτε καλά και κάντε ένα ελαφρύ μασάζ στις ρίζες της τρίχας. Τα αποτελέσματα θα είναι ευεργετικά. Το μασάζ αναζωογονεί, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και τονώνει την  τρίχα.

Εφαρμόζοντας αυτόν τον κανόνα στην περιποίηση σας, θα έχετε μαλλιά που στρώνουν όμορφα και θα είναι πιο εύκολο να επιτύχετε το στυλ που επιθυμείτε, ενώ, ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας ποιοτικά και κατάλληλα για τον τύπο σας προϊόντα θα απογειώσετε το look σας.