Το σλόγκαν των ημερών είναι «Μένουμε σπίτι». Κι εσείς, ακουλουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, κάθεστε μέσα και προσπαθείτε να «σκοτώσετε» το χρόνο σας. Η παγίδα είναι να μένετε ξαπλωμένοι στον καναπέ, βλέποντας τηλεόραση και τσιμπολογώντας όλη μέρα. Κι όμως, υπάρχουν τρόποι για να κάνετε αυτό το διάστημα πιο ευχάριστο και εποικοδομητικό απ’ ό,τι φανταζόσασταν.

Γυμναστείτε: Τα γυμναστήρια έχουν κλείσει και, για τους περισσότερους, η καθημερινή άσκηση έχει πάει… περίπατο. Κατεβάστε ένα application με προγράμματα εκγύμνασης, χρησιμοποιήστε τα βαράκια που έχετε ξεχασμένα σε κάποιο ντουλάπι ή κάντε ασκήσεις στο στρώμα με το βάρος του σώματός σας. Η διάθεσή σας θα ανέβει και θα γεμίσετε ενέργεια.

Μαστορέψτε: Θυμάστε εκείνο το μεντεσέ που έχει χαλάσει στη ντουλάπα, με αποτέλεσμα να μένει ανοικτή; Ή τη λάμπα στο μπαλκόνι που έχει καεί και δεν την έχετε ακόμη αλλάξει; Τώρα είναι η ευκαιρία να ασχοληθείτε με τα μερεμέτια που έχουν μαζευτεί στο σπίτι και τα αφήνατε συνεχώς για αργότερα. Αφήστε που έτσι θα εγκαινιάσετε και την πλήρως εξοπλισμένη εργαλειοθήκη σας!

Παίξτε επιτραπέζια: Αν οι βραδιές με φίλους στο σπίτι ήταν μέσα στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα, μην τις σταματήσετε. Δώστε ραντεβού στο skype, στήστε το αγαπημένο σας επιτραπέζιο και ξεκινήστε τη μάχη. Εναλλακτικά, φτιάξτε εκείνο το παζλ των 3000 κομματιών που αγοράσατε αλλά δεν ανοίξατε ποτέ.

Ασχοληθείτε με το μπαλκόνι: Μπορεί η κηπουρική να μην ήταν ποτέ το φόρτε σας, αλλά τώρα έχετε την ευκαιρία να κάνετε το χώρο σας πιο όμορφο. Φυτέψτε λοιπόν σποράκια και κλαδάκια μέσα σε τενεκεδάκια που θα είχατε για πέταμα. Όταν τα δείτε να ανθίζουν, θα αλλάξει η ψυχολογία σας.