Καθώς μπαίνουμε πλέον σε φθινοπωρινούς ρυθμούς, μάς απασχολούν τα μαλλιά και η φροντίδα τους και κυρίως η εποχική τριχόπτωση που παρατηρείται στο τέλος του καλοκαιριού.

Πολλοί βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να παρατηρούμε μια αυξημένη απώλεια τριχών στο λούσιμο ή στο μαξιλάρι μας το πρωί. Σε αυτή συμβάλουν η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας που καταστρέφουν την τρίχα, η κούραση, μετά από τις διακοπές, το άγχος, αλλά και η διατροφή.

Έτσι, η φροντίδα για τα μαλλιά το φθινόπωρο έχει άμεση σχέση με την επανόρθωση, την ενυδάτωση και τη θρέψη τους.

Φυσιολογικά παρατηρείται μια καθημερινή απώλεια της τάξεως των 50 τριχών την ημέρα. Από τα μέσα του καλοκαιριού όμως έως την αρχή του φθινοπώρου παρατηρείται μία αυξημένη απόπτωση τριχών, η οποία ξεπερνά οριακά τις 100 τρίχες την ημέρα. Αυτό το φαινόμενο έχει επικρατήσει ως «εποχική τριχόπτωση».

Η εποχική τριχόπτωση διαρκεί συνήθως δύο μήνες και αποτελεί αναστρέψιμη κατάσταση.

Los Barberos tips: Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά την εποχική τριχόπτωση

Για μία υγιή και πλούσια κόμη υπάρχουν πρακτικές που, αν εφαρμόζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, μπορούν να συμβάλλουν στη διατήρηση του επιθυμητού αισθητικού αποτελέσματος.

Η τακτική χρήση του κατάλληλου σαμπουάν, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών και του δέρματος του τριχωτού, παράλληλα με τη χρήση ειδικών σκευασμάτων για βαθύ καθαρισμό του τριχωτού καθώς και προϊόντων που ρυθμίζουν το pH του δέρματος, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ωφέλιμη.

Επίσης, μία φορά την εβδομάδα πρέπει να γίνεται χρήση ειδικών ενυδατικών σκευασμάτων που βελτιώνουν την ελαστικότητα των τριχών και του δέρματος, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να αποκτούν ξανά λάμψη και υγεία.

Μια εξισορροπημένη μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε ιχνοστοιχεία, φρέσκα φρούτα και λαχανικά καθώς και σίδηρο, συμβάλλει στην καλή υγεία και στη διατήρηση της ισορροπίας του κύκλου της τρίχας.

Ακόμα, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυσικές πηγές της οποίας είναι τα δημητριακά, τα φιστίκια, τα όσπρια και τα πράσινα λαχανικά συμβάλλουν στην καλή υγεία των μαλλιών.

Παράλληλα, προσπαθήστε να αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα και το στρες, όσο αυτό είναι εφικτό.

Κατά την επόμενη επίσκεψή σας στους Los Barberos, για την ανανέωση του look σας μετά το καλοκαίρι, μη διστάσετε να μας ρωτήσετε για τα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να επαναφέρετε και να διατηρήσετε τη λάμψη και την υγεία των μαλλιών σας.

Leave a Reply