Η ξηρότητα στο δέρμα του άνδρα συνήθως εντοπίζεται στο πρόσωπο, το κεφάλι, το στέρνο, τους αγκώνες και τα γόνατα. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κοκκινίλα, κάψιμο και σκάσιμο του δέρματος. Όμως, ακολουθώντας τους προληπτικούς κανόνες μπορεί να αντιμετωπιστεί ή και να αποφευχθεί.

Οι Los Barberos προτείνουν για το πρόσωπο και ειδικότερα για τα γένια, φροντίδα με ήπια καθαριστικά καθώς επίσης και ενυδάτωση δυο με τρεις φορές την ημέρα, με κρέμες ή λάδι, ώστε να επανέλθει στο αρχικό στάδιο η υγρασία που πρέπει να έχει το δέρμα. Το λάδι βοηθάει ώστε να παίρνει ο θύλακας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να αναπτύσσεται σωστά η τρίχα και να έχει τη λάμψη που απαιτείται.

Η εμπειρία των Los Barberos και τα εξειδικευμένα προϊόντα που διαθέτουν μπορούν να προλάβουν και να βοηθήσουν παρόμοιες καταστάσεις μέσα από υπηρεσίες προσαρμοσμένες στην κάθε περίπτωση. Στην επόμενη επίσκεψή σας μην διστάσετε να μας ρωτήσετε για τη σωστή πρόληψη, αλλά και τη φροντίδα που χρειάζονται τα γένια και το πρόσωπό σας.

ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Με ελαφρύ μασάζ βοηθάμε την τρίχα να απορροφήσει όλα τα συστατικά, για να έχει την απαραίτητη ενυδάτωση – υγρασία. Η ιδανική στιγμή για ενυδάτωση είναι μετά το μπάνιο, όταν έχουν ανοίξει οι πόροι. Έτσι, το δέρμα είναι έτοιμο για να εφαρμόσουμε την κρέμα ή το λάδι.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Απλώνουμε μια ποσότητα στο χέρι, κάνουμε μια καλή επάλειψη για να πάει παντού και στη συνέχεια αρχίζουμε να κάνουμε μασάζ σε όλο το πρόσωπο διαγράφοντας κυκλικές κινήσεις, για να μπορέσει να απορροφηθεί σωστά. Ακόμα, αν έχουμε πολλά γένια θα πρέπει να επιμείνουμε στο μασάζ από 3 έως 5 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί η κρέμα ή το λάδι από το πρόσωπό μας.

Έχει παρατηρηθεί ότι το άγχος, το αλκοόλ και το κάπνισμα επιτείνουν την ξηροδερμία. Αν τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν με μασάζ και ενυδάτωση, προτείνουμε την επίσκεψη σε έναν δερματολόγο, για περαιτέρω ιατρικές λύσεις.

TIPS AND TRICKS

  • Χρησιμοποιείστε ήπια σαμπουάν και καθαριστικά που δεν ξηραίνουν το τριχωτό.
  • Αποφύγετε ή περιορίστε την έκθεση σε χημικούς παράγοντες όπως βαφές, προϊόντα styling που μπορεί να ξηράνουν το τριχωτό και να προκαλέσουν ερεθισμό.
  • Το μασάζ με έλαια έχει ευεργετικές ιδιότητες τόσο στο τριχωτό όσο και στα μαλλιά. Τα έλαια ενυδατώνουν το τριχωτό, ενώ το μασάζ τονώνει τη μικροκυκλοφορία επιτρέποντας στο θύλακα της τρίχας να απορροφήσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για υγιή ανάπτυξη.
  • Αποφύγετε να ξύνετε την ευαίσθητη περιοχή καθώς μπορεί να τραυματιστεί το τριχωτό και να γίνει ευάλωτο σε μολύνσεις.
  • Πίνετε άφθονο νερό και καταναλώνετε πολλά φρούτα και λαχανικά.
  • Αποφύγετε την έντονη ζέστη ή το υπερβολικό κρύο που μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα.
  • Ελαττώστε το άγχος και τις καταχρήσεις σε αλκοόλ και τσιγάρο.
  • Αν το πρόβλημα επιμένει, απευθυνθείτε σε ένα δερματολόγο.