Το άρωμα αποτελεί βασικό στοιχείο της ανδρικής περιποίησης, που ενισχύει την αυτοπεποίθηση και προσφέρει φρεσκάδα και γοητεία.

Τα αρώματα είναι αρωματικά έλαια που ενώνονται με κάποιον διαλύτη, συνήθως αλκοόλ, δημιουργώντας ένα οσφρητικό αποτέλεσμα που έχει την ιδιότητα να μυρίζει διαφορετικά πάνω σε κάθε δέρμα.

Έτσι, τα αρώματα, όταν ενώνονται με τη φυσική μυρωδιά μας διαφοροποιούνται αναλόγως. Το καλύτερο, λοιπόν, που μπορείτε να κάνετε για να δείτε αν σας ταιριάζει ένα άρωμα, είναι να δοκιμάσετε κάποιες συνθέσεις.

Μην βιαστείτε να αποφασίσετε και μην κάνετε πολλές δοκιμές διαφορετικών αρωμάτων ταυτόχρονα. Περάστε κάποιες ώρες με το άρωμα πάνω στο δέρμα σας, για να δείτε πως «δένει» με τη φυσική σας μυρωδιά.

Los Barberos tips: Η σωστή εφαρμογή και η έξυπνη επιλογή

Μην βάζετε άρωμα όταν είσαστε ιδρωμένοι. Η χημική σύσταση του ιδρώτα αλλοιώνει το αποτέλεσμα. Εφαρμόστε το πάντα σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα.

Φυλάξτε τα αρώματα σε ξηρό και σκοτεινό μέρος.

Το άρωμα δεν πρέπει να γίνεται αντιληπτό σε απόσταση που ξεπερνά το μισό μέτρο.

Τα σημεία που αναδεικνύουν καλύτερα ένα άρωμα είναι τα πιο θερμά του σώματος: το στήθος, ο λαιμός, το εσωτερικό μέρος των αγκώνων, οι ώμοι, το πίσω μέρος των αυτιών και οι καρποί.

Κατηγορίες αρωμάτων

Eau Fraiche Η πιο ελαφριά εκδοχή αρώματος, με συγκέντρωση 1-3% και διάρκεια που δεν ξεπερνά την ώρα.

Eau De Cologne Με συγκέντρωση 2-4%, διάρκεια που φτάνει στις δύο ώρες και αποτέλεσμα φρέσκο και δροσερό.

Eau De Toilette Με συγκέντρωση ελαίων που φτάνει το 15%, και η έντασή τους μπορεί να ξεπεράσει τις τρεις ώρες.

Eau De Parfum Διατηρούνται στο δέρμα ακόμα και οκτώ ώρες και έχουν στη σύνθεση τους 15-20% καθαρό άρωμα.

Parfum Με ποσοστό που φτάνει το 30% και διάρκεια που πολλές φορές αγγίζει το 24ωρο.

Ο κύκλος ζωής του αρώματος

Τα αρώματα αλλάζουν χαρακτήρα ανάλογα την επιδερμίδα και την πάροδο της ώρας. Η μοναδική ταυτότητά τους οφείλεται κυρίως στις προσμείξεις, οι οποίες αφήνουν τις ουσίες να εμφανίζονται διαδοχικά:

Κορυφαίες νότες: τις αντιλαμβάνεστε με τον πρώτο ψεκασμό. Είναι συνήθως απαλές νότες λουλουδιών ή φρούτων και διαρκούν πάνω στο δέρμα από δεκαπέντε λεπτά έως δύο ώρες.

Μεσαίες νότες: περιλαμβάνουν πιο έντονα αρώματα από λουλούδια με πιο χαρακτηριστική οσμή. Αποτελούν την καρδιά του αρώματος, αναδίδονται μετά τις νότες κορυφής και διαρκούν από τρεις μέχρι πέντε ώρες.

Νότες βάσης: καθορίζουν σημαντικά το άρωμα και περιλαμβάνουν συστατικά όπως το σανταλόξυλο, το vetiver, τον καπνό ή το musk, που είναι ακόμα πιο μεστά, έντονα και χαρακτηριστικά.

Ακολουθώντας το μικρό εγχειρίδιο με τα tips των Los Barberos, ελπίζουμε να διαλέξετε το κατάλληλο άρωμα για εσάς. Κάθε άντρας είναι μοναδικός, όπως και οι επιλογές του. Ξεχωρίστε με το άρωμα που ταιριάζει σε εσάς, ολοκληρώνοντας ιδανικά την εμφάνισή σας.

Leave a Reply