Καθώς διανύουμε τις πιο όμορφες ημέρες του καλοκαιριού, οι εξορμήσεις μας στις παραλίες, αλλά και στις πισίνες, αναζητώντας λίγη δροσιά και διασκέδαση, βρίσκονται σε πρωτοκαθεδρία.

Αν και είναι οι πιο ξέγνοιαστες στιγμές της ζωής μας, πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας πως η συχνή επαφή με το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας κρύβει εκπλήξεις για τα μαλλιά και τα γένια μας.

Όλα τα στοιχεία της φύσης, όπως ο ήλιος, ο αέρας, το αλμυρό νερό της θάλασσας ταλαιπωρούν τα μαλλιά και αλλοιώνουν τη δομή της τρίχας.

Παράλληλα, οι υψηλές θερμοκρασίες τα ξηραίνουν, το αλμυρό νερό τα αφυδατώνει και ο αέρας τα κάνει άγρια, ενώ η ηλιακή ακτινοβολία και το χλώριο ξεθωριάζουν το χρώμα τους και απομακρύνουν τα φυσικά έλαια των μαλλιών.

Χρησιμοποιώντας, όμως τα κατάλληλα προϊόντα, τόσο για τα μαλλιά, όσο και για τα γένια σας, θα τα προστατέψετε επιτυχώς.

Ακολουθώντας μερικά απλά βήματα περιποίησης, χαρίστε ζωντάνια και λάμψη για τα μαλλιά σας και θωρακίστε τα από τις «αντίξοες» συνθήκες.

Los Barberos tips: Προστατευτείτε από το αλάτι και το χλώριο

Μια καλή μαλακτική κρέμα, μπορεί να κάνει θαύματα. Χρησιμοποιήστε τη σε αδιάβροχη μορφή, που δεν χρειάζεται να ξεπλυθεί μόλις βγείτε από το νερό. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μίγμα με λίγο νερό και μαλακτικό, μέσα σε ένα μπουκαλάκι σπρέι και να ξεπλένετε με αυτό, το νερό της θάλασσας ή της πισίνας μόλις βγείτε έξω.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αντηλιακό σπρέι μαλλιών, που θα αποτρέψει το ξεθώριασμα και την αλλοίωση της υφής της τρίχας. Το ίδιο αντηλιακό μπορείτε να εφαρμόσετε και στη γενειάδα σας.

Κατά την επιστροφή στο σπίτι, λουστείτε με ένα απαλό σαμπουάν με χαμηλό pH και έπειτα χρησιμοποιήστε μια μαλακτική κρέμα, η οποία θα αναπληρώσει τη φυσική λιπαρότητα των μαλλιών που αφαιρείται με το λούσιμο.

Τα γένια πρέπει να τα λούζετε με ένα οργανικό σαπούνι με ουδέτερο PH, ενώ στη συνέχεια, αφού έχουν στεγνώσει καλά, εφαρμόζετε ένα ενυδατικό λάδι περιποίησης και τέλος με μία χτένα, χτενίζετε τη γενειάδα.

Πριν ξεκινήσετε για τις περιπετειώδεις καλοκαιρινές εξορμήσεις σας, επισκεφτείτε τους Los Barberos, για να ανανεώσετε την κόμμωσή σας, και μη διστάσετε να μας ρωτήσετε για συμβουλές προστασίας για υγιή μαλλιά και γένια κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και προτάσεις χρήσιμων προϊόντων για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι.

Leave a Reply