Η ηλιοθεραπεία, η θάλασσα και οι ανέμελες στιγμές, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι και τα χρειαζόμαστε όλοι μας.

Ο ήλιος είναι πηγή ζωής, αλλά δεν είναι πάντα «φίλος» μας. Μας φτιάχνει τη διάθεση, αλλά η υπεριώδης ακτινοβολία του θεωρείται επικίνδυνη.

Έτσι, λοιπόν, ειδικά το καλοκαίρι, πρέπει να έχουμε τα απαραίτητα εφόδια για να απολαύσουμε τις βουτιές μας στη θάλασσα με ξεγνοιασιά και παράλληλα να διατηρήσουμε το δέρμα και τα μαλλιά μας υγιή.

Los Barberos tips: Τα απαραίτητα για ένα απολαυστικό καλοκαίρι

Πρέπει να βάζετε αντηλιακό μισή ώρα τουλάχιστον πριν από την εξόρμηση στην παραλία, ή την πισίνα. Στη συνέχεια, ανανεώνετε κάθε δύο ώρες ή αμέσως μετά από κάθε βουτιά. Εναλλακτικά, αν είστε λάτρης των θαλάσσιων σπορ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό σε σπρέι για πιο εύκολη εφαρμογή.

Παρ’ όλα αυτά, ακόμα κι αν δεν πάτε για μπάνιο στη θάλασσα και παραμείνετε στην πόλη, το αντηλιακό στο πρόσωπο και σε γυμνά σημεία του δέρματος είναι απαραίτητο.

Επίσης, στην αγορά κυκλοφορούν και αντηλιακά που προσφέρουν προστασία από τις ακτίνες του ήλιου στο τριχωτό της κεφαλής και τα γένια. Προτιμήστε ένα αντηλιακό μαλλιών σε μορφή σπρέι που είναι εύκολο στη χρήση και παρέχει προστασία και ενυδάτωση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μετά το λούσιμο και 30 λεπτά πριν βγείτε από το σπίτι.

Παράλληλα με την αντηλιακή προστασία, θα πρέπει να μεριμνήσετε και για την ενυδάτωση σας. Το δέρμα σας, ειδικά μετά τη θάλασσα και την έκθεση στον ήλιο, αφυδατώνεται. Μετά από ένα καλό ντους, χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο και το σώμα, για να αποκατασταθούν τα επίπεδα υγρασίας, και αφήστε την να απορροφηθεί σωστά, προτού αρχίσετε να ντύνεστε.

Ακόμα, επειδή η ενυδάτωση είναι ένας παράγοντας ιδιαίτερης σημασίας, η κατανάλωση νερού είναι απαραίτητη και σε άφθονες ποσότητες. Μπορείτε να πιείτε άφοβα δυο λίτρα νερό την ημέρα και να αποφεύγετε, όσο είναι εφικτό, το αλκοόλ.

Με αυτά τα απλά βήματα θα αποφύγετε δυσάρεστες συνέπειες, όπως εγκαύματα από τον ήλιο, αλλά και «τράβηγμα» του δέρματος από την αφυδάτωση που προκαλεί η εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο και τη θάλασσα.

Στην επόμενη επίσκεψη σας στους Los Barberos, μη διστάσετε να μας ρωτήσετε για κατάλληλα προϊόντα προστασίας και ενυδάτωσης, που ταιριάζουν με τον τύπο του δέρματός σας για ένα απολαυστικό και ξέγνοιαστο καλοκαίρι!

Leave a Reply