Στην οδό Παπαντωνίου 19, στον Αγ.Ελευθέριο, o Νίκος Φερεντίνος και ο Γιώργος Αθανασόπουλος οραματίστηκαν την δημιουργία ενός σύγχρονου κουρείου για άντρες με την πατίνα του παλιού, καλού barber shop. Το ονόμασαν «Los Barberos». Το όνομα τους έκατσε συγκυριακά, καθώς «μπαρμπέρης» ήταν το παρατσούκλι του Νίκου στο στρατό. Κι όταν κάποιος τον φώναξε μια μέρα «μπαρμπέρο» ήταν και η αρχή για να γεννηθεί ο τίτλος του μαγαζιού τους. «Εδώ θέλουμε μπαίνοντας ο πελάτης να χαλαρώνει, να ξεχνιέται και να μεταφέρεται σε μια άλλη εποχή…» λέει ο Νίκος Φερεντίνος. Ο «συμπαίκτης» Γιώργος Αθανασόπουλος προσθέτει: «Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα χώρο συνάντησης. Να επαναφέρουμε την επικοινωνία στο δικό μας πόστο». Κι αυτό ακριβώς θα βρεις στο «Los Barberos». Επικοινωνία και παρεΐστικο κλίμα σε έναν χώρο που παραπέμπει σε old school κουρείο της Αθήνας των 50’s.

Χρησιμοποιούν φαλτσέτα στη δουλειά, σκεύη αλουμινένια (παραδοσιακά), καρέκλες απο το 1955 (2 φορές ανακαινισμένες για να μην παρεξηγούμαστε), μπολ ξυρίσματος απο φίλντισι, μέχρι και πρίζες σούκο σαν αυτές που υπήρχαν παλιότερα. Όλα μελετημένα και δοσμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε ο χρόνος να σταματάει με το που μπεις στο μαγαζί. Γι’ αυτό εξάλλου, αν κάτι λείπει στο «Los Barberos» είναι το ρολόι, προκειμένου όποιος μπαίνει στο χώρο να «απαγκιστρώνεται απο τα προβλήματα» , λέει χαρακτηριστικά ο Νίκος Φερεντίνος.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι και οι τιμές παραμένουν ρετρό ενώ σου προσφέρονται υπηρεσίες που σπάνια μπορείς να συναντήσεις σε άλλα αντρικά κουρεία. Από καθαρισμό μύτης, αυτιών και φρυδιών μέχρι περιποίηση γενειάδας με κλωστή (τέχνη προερχόμενη από την ανατολή). Για τους ιδιοκτήτες του το σημαντικό είναι ο «φιλοξενούμενος» να ξανάρθει χωρίς απαραίτητα να κουρευτεί. Να γίνει μέλος της παρέας, μέλος της γειτονιάς, μέλος του «Los Barberos».

Los Barberos, Παπαντωνίου 19, Αγ.Ελευθέριος, τηλ. 210-8320188

Δημοσιεύτηκε στο KoolNews

Leave a Reply