Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και τι καλύτερο από μια μονοήμερη εκδρομή, ειδικά μέσα στο σαββατοκύριακο, για να γεμίσουν οι μπαταρίες.

Αυτές οι μικρές εξορμήσεις αναψυχής, είναι απαραίτητες, επειδή η περιποίηση του εαυτού μας δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στο παρουσιαστικό μας. Άλλωστε, η χαλάρωση και η ανεβασμένη ψυχική διάθεση, έχουν ευεργετικές ιδιότητες και στην υγεία μας.

Σας παρουσιάζουμε τους κοντινότερους προορισμούς από την Αθήνα, όπου μπορείτε να αποδράσετε με το χαμηλότερο οικονομικό κόστος, ξεφεύγοντας από τη ρουτίνα της μεγαλούπολης.

Σούνιο

Μια ώρα απόσταση από το κέντρο της Αθήνας και όμως νομίζεις ότι βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά. Μια εκδρομή στο μαγευτικό Σούνιο και στο ναό του Ποσειδώνα είναι ικανή να σας αποφορτίσει από τους ρυθμούς της πρωτεύουσας.

Χαλκίδα

Ένα ουζάκι στη Χαλκίδα δεν χάλασε ποτέ κανέναν. Μια ώρα και κάτι από την Αθήνα είναι ιδανική για μια επίσκεψη στις δεκάδες ταβέρνες της αλλά και για περπάτημα στο λιμάνι. Στην παλιά γέφυρα θα μπορέσετε να παρατηρήσετε και το φυσικό φαινόμενο της παλίρροιας στον πορθμό του Ευρίπου.

Λουτράκι

Λίγο πριν την Κόρινθο και μόλις μια ώρα από την Αθήνα το κοσμοπολίτικο Λουτράκι σας προσφέρει τα πάντα. Περατζάδα στην παραλία, ωραία μαγαζιά για καφέ και φαγητό και αν θέλετε να δοκιμάσετε την τύχη σας, υπάρχει και το φημισμένο Καζίνο Λουτρακίου.

Αίγινα

Μόλις 40 λεπτά από το λιμάνι του Πειραιά, η Αίγινα αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια μονοήμερη εκδρομή ή ένα σαββατοκύριακο. Γραφικά ταβερνάκια, ωραίες παραλίες για μπάνιο και έντονη νυχτερινή ζωή. Στο γυρισμό να μην ξεχάσετε να αγοράσετε τα περίφημα φιστίκια της.

Πόρος

Με το ιπτάμενο δελφίνι από τον Πειραιά είναι μόλις μια ώρα, ενώ αν θέλετε να ακολουθήσετε τη διαδρομή με το αμάξι θα χρειαστείτε περίπου δυο ώρες μέχρι να φτάσετε στον Γαλατά και να περάσετε απέναντι. Η χώρα και το λιμάνι του νησιού κρατάνε ατόφιο το νεοκλασικό στοιχείο, ενώ τα στενά δρομάκια θα σας θυμίσουν νησί των Κυκλάδων. Δεν χρειάζεται, βέβαια, να αναφέρουμε ότι θα βρείτε φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες του.

Ναύπλιο

Κατάλληλο για όλες τις εποχές το Ναύπλιο αποτελεί ιδανικό προορισμό κυρίως για ζευγάρια αλλά και για παρέες. Μόλις 150 χιλιόμετρα από την Αθήνα και νοιώθεις ότι βρίσκεσαι σε άλλη εποχή. Η επίσκεψη στο Μπούρτζι και στο Παλαμήδι επιβάλλεται, καθώς και στον Άγιο Σπυρίδωνα όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Ξυλόκαστρο

Κοντά στη 1,5 ώρα από την Αθήνα το Ξυλόκαστρο αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια κοντινή απόδραση από την πρωτεύουσα. Γραφικό παραθαλάσσιο χωριό με ωραία παραλία και ταβέρνες για όλα τα γούστα.

Γαλαξίδι

Όχι και τόσο κοντινή απόσταση, καθώς απέχει 216 χιλιόμετρα από την Αθήνα, δηλαδή γύρω στις 2,5 ώρες. Τόσο η διαδρομή όμως, όσο και η ομορφιά αυτή της παραθαλάσσιας πολιτείας θα σας αποζημιώσουν. Πόλη ναυτικών και καπεταναίων, κρατάει μέχρι και σήμερα τη γραφικότητά της με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά και τα στενά σοκάκια της.

Leave a Reply