Διανύουμε ήδη τις πιο θερμές ημέρες του χρόνου, καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, και ανάμεσα στα διαλείμματα δροσιάς και τη θερινή ραστώνη, οι Los Barberos σας παρουσιάζουν τις πιο μοδάτες τάσεις στο ανδρικό κούρεμα. Κουρέματα ανάλαφρα και δροσερά, κατάλληλα για την εποχή, που θα αναδείξουν την προσωπικότητα σας και θα σας γεμίσουν αυτοπεποίθηση.

Ο κοινός παράγοντας στις τάσεις για το styling του καλοκαιριού είναι τα πιο ελαφριά κουρέματα, που παράλληλα διατηρούν τη φυσική υφή της τρίχας. Για το καλοκαίρι προτιμήστε τη χρήση προϊόντων με ματ υφή και χαρίστε στον εαυτό σας ένα πιο φυσικό look.

Τα επιμελώς ατημέλητα μαλλιά παραμένουν σταθερή αξία και για φέτος, όπως επίσης το πολύ κοντό μαλλί, αλλά και η χωρίστρα, ενώ σε όλα τα χτενίσματα δίνεται η αίσθηση της ροής, που αφενός προσδίδει φυσικότητα, και αφετέρου περιποίηση, άποψη και στυλ.

Κούρεμα με φράντζα

Η φράντζα είναι ο ιδανικός τρόπος να αλλάξετε το σχήμα του προσώπου σας καθώς καλύπτει το μέτωπο σας και κάνει το μακρύ πρόσωπο να φαίνεται πιο μικρό. Επιλέξτε αν θέλετε εντελώς ίσια φράντζα ή κάτι πιο άνισο.

Αυτό που πρέπει να λάβετε υπόψη σας σε αυτό το κούρεμα είναι το μάκρος. Η μακριά φράντζα ταιριάζει περισσότερο σε οβάλ ή ορθογώνια πρόσωπα, ενώ η πιο κοντή είναι ιδανική για στρογγυλά και τετραγωνισμένα στυλ προσώπου.

Quiff

Στο quiff το λοφίο έχει ένα ελαφρύ φιλάρισμα, ώστε να διαθέτει εκτός από όγκο και κίνηση, που απαιτείται για ένα πιο φυσικό look. Είναι το τέλειο κούρεμα για άνδρες που δεν θέλουν να κόψουν τα μαλλιά τους πολύ κοντά, αλλά δεν θέλουν και να σπαταλάνε ώρες στον καθρέφτη για styling.

Το quiff μπορεί επίσης να γίνει και με περισσότερο όγκο στην κορυφή, το οποίο όμως απαιτεί λίγη ώρα περιποίησης το πρωί.

Κοντό κούρεμα

Είτε επιλέξετε το ξύρισμα, είτε απλά μία κλασική «σκάλα ένα», το κοντό κούρεμα παραμένει διαχρονικό. Η μικρή διαφοροποίηση για το 2018 είναι ότι μπορείτε να αφήσετε λίγο παραπάνω μαλλί στη κορυφή, με διαφορά μιας σκάλας και κατόπιν στα πίσω και τα πλαϊνά να επιλέξετε είτε το πολύ κοντό (skin fade), είτε ένα short fade.

Αποτελεί το ιδανικό κούρεμα για όσους θέλουν να ξενοιάσουν για λίγες εβδομάδες από τη συνεχή περιποίηση.

Κλασικό κοντό πίσω και στα πλάγια

Ένα διαχρονικό κούρεμα, για office look, για τους άνδρες που πρέπει να έχουν πάντα προσεγμένη εμφάνιση. Ελαφρώς πιο κοντό προς τα κάτω, αλλά με φυσική κορυφή, χτενισμένη προς τα πίσω ή στο πλάι. Για να επιτύχετε το natural look, χρησιμοποιήστε πηλό με ματ υφή. Μια μικρή, μοντέρνα, παραλλαγή, είναι να κάνετε ένα ελαφρύ σβήσιμο στα πλαϊνά και τα πίσω.

Κούρεμα με κλασική χωρίστρα

Συνήθως κοντό στα πλαϊνά και πίσω ενώ στην κορυφή ακολουθεί τη χωρίστρα σας. Εύκολο στο styling, αφού ακολουθεί τη φυσική γραμμή της τρίχας. Ιδανικό για το καλοκαίρι, επειδή απαιτεί ελάχιστη συντήρηση και με το κατάλληλο ματ προϊόν για κράτημα, έχετε ένα υπέροχο φυσικό look.

Undercut

Ξυρισμένα μαλλιά με λίγο πιο μακριά τσουλούφια στην κορυφή του κεφαλιού. Το συγκεκριμένο κούρεμα έχει τις ρίζες του στην δεκαετία του ’20 και του ’30, ενώ είχε αναβιώσει τη δεκαετία του ’90 και τώρα επανέρχεται στη μόδα.

Η τάση για το καλοκαίρι του 2018 προστάζει σταδιακό σβήσιμο αντί για ξύρισμα στα πίσω και τα πλαϊνά, ενώ στην κορυφή χρησιμοποιούμε και πάλι προϊόντα με φυσική ματ υφή, για κράτημα.