Η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας είναι απαραίτητη όλο το χρόνο, περισσότερο δε το καλοκαίρι, όπου οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ακτίνες του ήλιου προκαλούν περισσότερο ιδρώτα, άρα και μεγαλύτερη αφυδάτωση.

Η σωστή ενυδάτωση, εσωτερικά και εξωτερικά είναι απαραίτητη για την αποφυγή της βλαβερής ηλιακής ακτινοβολίας και την καταπόνηση του οργανισμού από τη ζέστη.

Φροντίστε να πίνετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό, ιδανικά, έως 15 ποτήρια την ημέρα. Επίσης, φρούτα και λαχανικά βοηθούν τόσο στην ενυδάτωση, όσο και στη θωράκιση του οργανισμού.

Πέραν της διατροφής, μπορείτε να ολοκληρώσετε την προστασία της επιδερμίδας σας με απλές, αλλά αποτελεσματικές κινήσεις.

Λόγω τριχοφυΐας, το ανδρικό δέρμα ταλαιπωρείται ιδιαίτερα και ιδρώνει περισσότερο. Το ξύρισμα είναι επίσης σημαντικός παράγοντας αφυδάτωσης.

Βασική προϋπόθεση, η απόλυτη καθαριότητα. Ρίχνετε άφθονο νερό στο πρόσωπο και στη συνέχεια απλώνετε το ειδικό γαλάκτωμα ή gel, έτσι ώστε να απελευθερωθούν οι πόροι από σκόνη και ιδρώτα, ενώ απομακρύνονται και τα υπολείμματα του αφρού ξυρίσματος.

Κατόπιν, εφαρμόστε την ενυδατική κρέμα που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας. Φροντίστε ιδιαίτερα την περιοχή κάτω από τα μάτια, που έχει αυξημένες ανάγκες. Βασικό κριτήριο επιλογής είναι τα συστατικά της. Ελέγξτε ότι περιέχει αντιοξειδωτικά στοιχεία ενώ η υφή της οφείλει να είναι απαλή, για ανακούφιση και δροσιά. Η κρέμα σας πρέπει να προσφέρει και αντηλιακή προστασία, όλο το χρόνο, ειδικά το καλοκαίρι.

Εάν προτιμάτε ξεχωριστή αντηλιακή λοσιόν, καλό είναι να γνωρίζετε ότι:

– Οι ευαίσθητες και ανοιχτές επιδερμίδες απαιτούν υψηλό δείκτη προστασίας.

– Η λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται αντηλιακό με ελαφριά υφή για να περιορίζει την «γυαλάδα».

– Για ξηρές επιδερμίδες, ενδείκνυται αντηλιακό με ενυδατική δράση.

Leave a Reply