Σε καταστάσεις πρωτόγνωρες, δύο πράγματα δεν ωφελούν: να χάνει κανείς το χιούμορ του και να παραμελεί τον εαυτό του. Όλοι γελάμε με τις αστείες εικόνες του «πριν» και του «μετά» που κυκλοφορούν με αφορμή τον κορονοϊό. Αρκεί να μην τις κάνουμε πραγματικότητα γιατί τότε τα αστεία τελειώνουν.
Με εξειδικευμένους χώρους περιποίησης όπως το Los Barberos κλειστούς, ίσως να νομίζετε πως είναι σχεδόν αδύνατο να διατηρήσετε την εμφάνισή σας στο επίπεδο που θα επιθυμούσατε. Κι όμως, ο σημερινός άνδρας μπορεί και πρέπει να φροντίζει τον εαυτό του σε κάθε συνθήκη. Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να γνωρίζετε μερικά καθημερινά μυστικά.

Διατηρήστε το κούρεμά σας: Φοβάστε ότι την επόμενη φορά που θα βγείτε από το σπίτι θα μοιάζετε με τον βασιλιά της ζούγκλας; Το κούρεμά σας θα κρατήσει περισσότερο αν μια φορά την εβδομάδα ξυρίζετε το πίσω μέρος του σβέρκου σας. Αν δεν έχετε την κατάλληλη μηχανή, κάντε το με αφρό και ξυραφάκι και χρησιμοποιήστε καθρέφτη για να ακολουθήσετε τη φυσική γραμμή των μαλλιών σας.

Αφήστε την τρίχα να αναπνεύσει: Αφήστε τα τζελ ή άλλα προϊόντα styling που μπορεί να χρησιμοποιούσατε σε καθημερινή βάση και επιστρέψτε στα βασικά: σαμπουάν και conditioner. Προτιμήστε αυτά με ουδέτερο PH, που δεν επιβαρύνουν την τρίχα, και ειδικά τώρα που δεν εκτίθεστε σε ατμοσφαιρικούς ρύπους και δεν ιδρώνετε, αφήστε μία ή δύο μέρες ανάμεσα στα λουσίματα. Το σκέτο νερό –ιδανικά το δροσερό- θα σας ενυδατώσει και θα σας χαρίσει φυσική λάμψη.

Φροντίστε τη γενειάδα σας: Μην αφήσετε τα γένια σας να βγάλουν αγκάθια. Καθαρίστε τα με ένα beard cleanser –ιδανικό αυτό του Los Barberos για sensitive ή all skin types- και δώστε τους λάμψη με ένα beard oil, απαραίτητο για το δέρμα και την τρίχα. Για να διατηρήσετε το σχήμα τους, χρησιμοποιήστε ψαλίδι απλώς για να τριμάρετε τα τελειώματα. Αν, πάλι, αποφασίσετε να ξυριστείτε τελείως για να αναζωογονήσετε το δέρμα σας, μη ξεχάσετε ένα after shave balm με φυσικά συστατικά και βιταμίνες για τέλειο αποτέλεσμα.

Ανοίξτε τους πόρους: Τα δροσερά ντους ενυδατώνουν το δέρμα, όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα ζεστό, χαλαρωτικό αφρόλουτρο. Επιτρέψτε στον εαυτό σας την απόλαυση ενός κατ’ οίκον spa μία φορά την εβδομάδα. Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική, γεμίστε τη μπανιέρα με νερό, άλατα και πολύ αφρό και βυθιστείτε. Οι πόροι θα ανοίξουν, το μυαλό θα αδειάσει και εσείς θα δείτε την επόμενη μέρα πολύ πιο αισιόδοξα.